Кина Серво Транспортни Ролери - ХЕГИ-80 фабрика и производители | Хармоничен
Добредојдовте на нашите веб-страници!

Серво-транспортер ролери - ХЕГИ-80

Краток опис:

Транспортни ролки

Секаде каде што материјалот треба да се премести, пренесе, акумулира, да се напојува или сврти, се користат HYT производи за ракување и транспорт на единечни товари.

Транспортни ролки од HYT се производи по избор за транспорт на контејнери и палети во дистрибутивните центри на поштенски и курирски услуги, компании за нарачки по пошта, аеродроми и погони за производство, но исто така и во други индустрии како што се супермаркетите и секторот за е-трговија.

HYT, како прв производител во Кина кој самостојно развива електрични тапани со различна моќност, обезбедува различни производи со различни спецификации за да изберете. Патентираниот дизајн го решава феноменот на истекување на маслото како резултат на експанзија на воздухот при операции со висока температура. Додека ја подобрува подмачкувањето, таа обезбедува униформа дисипација на топлина, ја зголемува сигурноста на производот и го подобрува работниот век.


Детали за производот

Ознаки на производот

Карактеристики:  

1. Преку практична верификација, одлична растегливост и контрола на деталите, новиот електричен тапан HEGT80 може да создаде целосно независен транспортен систем, кој може да ги исполни повисоките барања на индустријата и производителите на ремени за напнатост на ременот.

2. HEGT80 има поголем опсег на брзина и може да ги задоволи сите можни потреби за апликација. Паметната врска со приклучок и игра во голема мера ја поедноставува инсталацијата. Секој мотор на тапан е потврден, тестиран и има модуларен дизајн за да се обезбеди најкратко време на производство и време на испорака ширум светот.

3. Модуларниот дизајн на HEGT80 овозможува слободно комбинирање на разни модули како што се шахти, завршни капаци, надворешни цевки, крути запчаници и синхрони намотки на моторот за да се обезбеди совршено вклопување со различните барања за примена. Покрај тоа, тој исто така обезбедува различни опции, како што се енкодери, сопирачки, задници, гумени облоги и разни додатоци.

4. Користејќи го концептот на платформата, електричните тапани HEGT80 можат да ги задоволат сите потреби за внатрешна логистичка апликација во областа на преработка на храна, како и индустријата, дистрибуцијата и аеродромите.

 

Технички спецификации:

Тип на мотор AC синхрон мотор со постојан магнет
Класа на изолација на моторното намотување Класа F, IEC 34 (VDE 0530)
Напон 220 или 380 V
Фреквенција 200 Hz
Печат на вратило, внатрешна страна НБР
Заштита на мотор од класа * IP69K
Заштита од прегревање Биметалличен прекинувач
Режим на работа С1
Амбиентална температура, трифазен мотор +2 до + 40 ° C

исполнуваат низок температурен опсег Според побарувачката

Амбиентална температура, 3-фазен мотор во синхрони апликации со ремени или без ремени +2 до +40 ° C
  • Нивото на заштита на приклучокот за кабел може да биде различно

Променливи и додатоци на дизајнот  

Гумена обвивка Покриен гумен

ремен, трик гума

Цврста хомогена гума покриена со ремен

Запчаник Запчаник достапен само според побарувачката
Опција Заслон

Електромагнетна сопирачка и исправувач *

Кодер *

Биланс

Приклучок за приклучок

Тип на масло Масло за храна (ISO)
Сертификат сертификација за безбедност на cULus
Додатоци Ролери за пренасочување; подвижна ролери; држач за монтирање; кабел; конвертор на фреквенција

Енкодерите не можат да се користат со електромагнетни сопирачки. Покрај тоа, од техничка гледна точка, синхроните мотори не бараат употреба на backstops.

* Според излезот и брзината, моторот е продолжен за 50 ~ 70 mm.

предности :

 

Електричниот тапан потопен во масло е подмачкан со масло за време на работата. Во споредба со другите редуктори, условите за подмачкување на компонентите на преносот се посовршени. Бидејќи телото на тапанот се врти за време на движењето, запчаниците во барабанот го земаат маслото и континуирано го истураат на деловите, така што маслото го лади барабанот и ги подмачкува деловите.

Бидејќи електричниот тапан со ладење масло се користи за поставување на моторот и опрема за редукција како целина во телото на барабанот, главните компоненти се моторот и редукторот. Покрај тоа, електричниот валјак се користи за поддршка на подвижната лента и за возење на подвижната лента. Движечкото тело на ролерот се користи за поддршка на предните и задните оски на самиот електричен тапан, потпорни членови и крајни капаци што ги поврзуваат телото на барабанот и предните и задните оски, жлезди, лежишта, заптивки и сл.

 

Материјал:

Следниве компоненти можат да бидат избрани за електричен тапан и електрично поврзување. Комбинацијата на компоненти зависи од употребените материјали.

Делови

Модел

Алуминиум

Нискојаглероден челик

нерѓосувачки челик

Месинг / никел

Висок полимер

Надворешна цевка

Коронална

 

л

л

   

Цилиндрични

 

л

л

   

Цилиндричен + клуч, лесен за инсталирање на запчаник

 

л

л

   

Прекривка

Стандарден

л

 

л

   

Оска

Стандарден

   

л

   

Вежбајте дупки со навој

   

л

   

Менувач

Планетарен менувач

 

л

   

л

Електричен приклучок

Права цевка

   

л

л

л

Санитарни исправни цевки

   

л

   

Закривена цевка

   

л

 

л

Разводна кутија

л

 

л

   

Приклучок за вметнување

   

л

   

Приклучок од 90 °

   

л

   

90 ° санитарно

   

л

   

Намотување на моторот

Асинхрон мотор

         

Синхрон мотор

         

Надворешен печат

Тефлонски

         

 

Тип на мотор: 

Механички параметри на синхрониот мотор на постојан магнет

P N   [W] np gs јас v [m / s] n А.

[мин -1 ]

М А   [Нм] Ф.N   [N] М МАКС / М А. FW MIN

[мм]

СЛMIN

[мм]

145 8 3 164,23 0,078 18.3 65.0 1595 1.4 211 204
145 8 3 119,83 0,11 25.0 47.4 1164 2.1 211 204
145 8 3 103,89 0,12 28,9 41,1 1009 2.5 211 204
145 8 3 85,34 0,15 35.2 33,8 829 3.0 211 204
145 8 2 62,7 0,20 47,8 26.0 637 2.2 192 185
145 8 2 53,63 0,24 55,9 22.2 545 2.5 192 185
145 8 2 42,28 0,30 71.0 17.5 430 3.0 192 185
145 8 2 38,5 0,33 77,9 15,9 392 3.0 192 185
145 8 2 31,35 0,41 95,7 13.0 319 3.0 192 185
145 8 2 26,94 0,48 111.4 11.2 274 3.0 192 185
145 8 2 20.27 0,63 148.0 8.4 206 3.0 192 185
145 8 2 14,44 0,89 207.8 6.0 147 3.0 192 185
145 8 2 11.23 1.14 267.1 4.6 115 3.0 192 185
145 8 1 8.25 1,55 363,6 3.6 89 3.0 192 185
145 8 1 4,71 2,72 636,9 2.1 51 3.0 192 185
298 8 2 53,63 0,24 55,9 45,9 1126 1.2 222 215
298 8 2 42,28 0,30 71.0 36.1 888 1.5 222 215
298 8 2 38,5 0,33 77,9 32,9 808 1.6 222 215
298 8 2 31,35 0,41 95,7 26,8 658 3.0 222 215
298 8 2 26,94 0,48 111.4 23.0 566 3.0 222 215
298 8 2 20.27 0,63 148.0 17.3 426 3.0 222 215
298 8 2 14,44 0,89 207.8 12,3 303 3.0 222 215
298 8 2 11.23 1.14 267.1 9.6 236 3.0 222 215
298 8 1 8.25 1,55 363,6 7.4 183 3.0 222 215
298 8 1 4,71 2,72 636,9 4.3 105 3.0 222 215
425 8 2 38,5 0,33 77,9 46.8 1148 1.2 252 245
425 8 2 31,35 0,41 95,7 38.1 935 2.6 252 245
425 8 2 26,94 0,48 111.4 32,7 804 3.0 252 245
425 8 2 20.27 0,63 148.0 24,6 605 3.0 252 245
425 8 2 14,44 0,89 207.8 17.5 431 3.0 252 245
425 8 2 11.23 1.14 267.1 13.6 335 3.0 252 245
425 8 1 8.25 1,55 363,6 10,6 260 2.5 252 245
425 8 1 4,71 2,72 636,9 6.0 149 3.0 252 245
700 8 2 38,5 0,5 116,9 51,6 1267 1.1 252 245
700 8 2 31,35 0,62 143,5 42.0 1032 2.3 252 245
700 8 2 26,94 0,72 167.0 36.1 887 2.7 252 245
700 8 2 20.27 0,95 222.0 27.2 667 3.0 252 245
700 8 2 14,44 1,33 311.6 19,4 475 3.0 252 245
700 8 2 11.23 1,71 400,7 15.1 370 3.0 252 245
700 8 1 8.25 2.33 545,5 11,7 287 2.3 252 245 година 
8
Серво-транспортер-валјак --- ХЕГИ-80- (2)

Електрични параметри на синхрони мотори  

P N [W] np У N [V] Јас N[А] Јас 0 [А] Јас максимум[А] f N [Hz] η n N[вртежи во минута] Ј Р.[kgcm 2 ] М N[Нм] М 0 [Нм] М максимум[Нм] R М. [Ω] L SD [mH] L SQ [mH] k e[V / krpm] Т e[Госпоѓица] k ТН[Nm / A] У Ш [V]  
145 8 230 0,81 0,81 2.43 200 0,85 3000 0,14 0,46 0,46 1,38 21,6 45,60 53,70 41,57 4,97 0,57 25  
145 8 400 0,47 0,47 1,41 200 0,83 3000 0,14 0,46 0,46 1,38 62,5 130,7 138.0 72.23 4,41 0,98 36  
298 8 230 1.30 1.30 3.90 200 0,86 3000 0,28 0,95 0,95 2.85 10.2 27,80 29,30 часот 47.46 5,75 0,73 19  
298 8 400 0,78 0,78 2.34 200 0,87 3000 0,28 0,95 0,95 2.85 29.1 81,90 94,10 83.09 6,48 1,22 32  
425 8 230 2.30 2.30 6,90 200 0,87 3000 0,42 1,35 1,35 4,05 5,66 16.26 19.42 45,81 6,86 0,59 19  
425 8 400 1,32 1,32 3,96 200 0,86 3000 0,42 1,35 1,35 4,05 17,6 49,80 59.00 часот 80,80 6,70 1.02 33  
700 8 400 2.52 2.52 6,78 300 0,87 4500 0,42 1,49 1,49 4.0 5,66 16.26 19.42 45,81 6,86 0,59 22  
800 8 310 3 3 9 50 0,87 3000 0,42 2.55 2.55 7,65 62,5 130,7 138.0 72.23 4,41 0,98 36  
P Nnp U N   Јас N = Номинална моќност = Полски број

= Номинален напон

= Номинална струја

η   n N  

Ј Р.  

М N

= Ефикасност = Номинален вртежен момент на роторот

= Инерција на роторот

= Номинален вртежен момент на роторот

L SD L SQ

k e

= Индуктивност на права оска вкрстена оска

= EMF (константна напон на меѓусебна индуктивност)

Јас 0 = Запрете ја струјата М 0 = Статичен вртежен момент Т e = = Електрична временска константа
Јас максимум = Максимална струја М максимум = Максимален вртежен момент к ТН = Константа на вртежен момент
f N = Номинална фреквенција R М. = Отпорност на фаза У Ш = Напон на греење


Дијаграм на затегнување на ременот:
 

9

Напнатоста на ремените зависи од ширината на барабанот

10

Појас тензија зависи од номинална брзина o f надворешниот цевка 

Забелешка: Максималната вредност на ременот зависи од брзината на моторот на тапанот. При избор на мотор, исто така треба да проверите дали максималната дозволена вредност на TE е соодветна за наведената ширина на барабанот (FW).

ТЕ = затегнување на ременот

nA = номинална брзина на надворешната цевка

FW = ширина на тапан

Спецификации: 

Ролери за електричен транспортер 

11
Модел А.

[мм]

Б.

[мм]

C

[мм]

Д.

[мм]

Ф.

[мм]

H

[мм]

P

[мм]

СЛ

[мм]

ЕЛ

[мм]

АГЛ

[мм]

ДМ 0080 Коронална 81,5 80,5 12.5 30 25 6 3.5 FW - 7 FW + 5 FW + 30
81,5 80,5 12.5 25 20 6 3.5 FW - 7 FW + 5 FW + 30
81,5 80,5 12.5 17 13,5 6 3.5 FW - 7 FW + 5 FW + 30
0080 ДМ

Цилиндрични

81 81 12.5 30 25 6 3.5 FW - 7 FW + 5 FW + 30
81 81 12,5 25 20 6 3.5 FW - 7 FW + 5 FW + 30
81 81 12.5 17 13,5 6 3.5 FW - 7 FW + 5 FW + 30
0080 ДМ

Цилиндричен + клуч

81,7 81,7 12.5 30 25 6 3.5 FW - 7 FW + 5 FW + 30
81,7 81,7 12.5 25 20 6 3.5 FW - 7 FW + 5 FW + 30
81,7 81,7 12.5 17 13,5 6 3.5 FW - 7 FW + 5 FW + 30

 


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја